Från Dansestet till NUDANS på GöteborgsOperan

Vår före detta dansestet Felicia Rivera Cetre är en av dem uttagna dansarna i NUDANS på GöteborgsOperan.

Felicia gick dansestet på Gislaveds Gymnasium mellan 2011- 2014, efter sin gymnasieexamen kom Felicia direkt in på Balettakademiens yrkesdansarutbildning i Stockholm. Där går hon nu sitt sista år med inriktning mot modern och nutida dans.

I vår kommer Felicia, tillsammans med studenter från Kungliga svenska balettskolan, Balettakademien i Göteborg samt Balettakademien i Stockholm,  att vara en av dansarna i ungdomskompaniet NUDANS som under sex veckor får följa GöteborgsOperans Danskompani och arbeta med en uppsättning som skapas exklusivt för dem.

Kompaniet som  består av 12 av Sveriges mest lovande unga dansare intar scenen med verk skapade direkt för dem av koreografer från GöteborgsOperans Danskompani. Inspiration är säsongens fantasieggande tema: Ikoner och ikonoklasm. Koreograferna för de tre verken i NUdans 2017 är Ján Špoták, Pascal Marty och Dorotea Saykaly/ Arika Yamada

Vi är extremt stolta över Felicia och önskar henne all lycka till i framtiden!

http://en.opera.se/forestallningar/nudans-2017-2016-2017/